Akseki’nin en eski çağlardan bugüne uzanan tarihi ve kültürüyle ilgili 'ilk kapsamlı çalışma' olan 'Ben Akseki'yim' kitabında yer alan fotoğrafların yer aldığı 'Ben Aksekiyim' isimli kitap lansmanı ve resim sergimiz,İstanbul Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisin’de(İstiklal Caddesi) gerçekleştirildi.
İlçemizin en eski çağlardan bugüne uzanan tarihi ve kültürüyle ilgili "ilk kapsamlı çalışma" olan "Ben Akseki'yim" kitabında yer alan fotoğrafların yer aldığı "Toroslar'da Mekan, Akdeniz'de Zaman:Ben Akseki'yim" isimli fotoğraf sergisi açıldı.
Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde açılan sergide,Akseki Eğitim Hayratı Derneği tarafından,fotoğraf sanatçısı Attila Durak danışmanlığında 3 yıllık çalışma sonunda yayımlanan "Ben Akseki'yim" kitabında yer alan fotoğraflardan seçilen yaklaşık 200 eser,sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Serginin açılışında konuşan Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal,Akseki'nin çok eski bir yerleşim merkezi olduğunu belirterek,"Akseki çok eski bir yerleşim ama şu anda çok fazla göç vermiş vaziyetteyiz.Çünkü Akseki'de yaşamak çok zordur.Ekonomik bir olgu yok.Ekili,dikili alanlar çok dar.Orman işiyle geçinen bir toplumdu. Türkiye'de Aksekili sayısı 700 bin civarındadır.Hiçbir Aksekili nüfusunu Akseki'den almaz.Buradan biliyoruz.Fakat çok göç verince bu kültür abidesi, bu endemik bitkileri,doğası çok güzel olan bölgenin çok eskiye dayanan tarihi ve kültürü var"diye konuştu.
Akseki'nin tarihi İpekyolu üzerinde yer aldığını söyleyen Uysal,köylerin de aynı yolla birbirine bağlandığını ve bu yolla Antalya'ya kadar ulaşılabildiğini ifade etti.Uysal,Akseki'nin 1980'lerden sonra çok fazla göç vermeye başladığı için nüfusunun azaldığını dile getirerek,bu tarihi ilçenin zenginliklerini kayıt altına almayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini vurguladı.
"Ben Akseki'yim" kitabını hazırlayan fotoğraf sanatçısı Attila Durak da Akseki ile ilgili kitap hazırlama teklifi aldığında Akseki'ye gittiğini,ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini görür görmez projeyi kabul ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:
"Projenin 2 buçuk yıl süreceğini tahmin etmemiştim.Baktık ki asıl problem, güzellikleri fotoğrafik olarak yansıtmakta değil,asıl problem,o güne kadar tek bir virgül yazılmamış. Bir ekip kurduk,12 bin kilometre yol yaptık.Akdeniz Üniversitesi'nden sahasında uzman hocalarla beraber 41 kişi bu projeye katkı sundu. Kitapta 33 bölüm yer alıyor. Ben estetik tarafını yaptım. Hocalar da bilgi tarafını tamamladı. Hikaye sıfırdan başladı ve bu kitap ortaya çıktı. Biz bir kapı açtık ve bundan sonra Aksekililer bir şey yapmak zorunda. Antalya'ya çok yakın ama insanlar Akseki'yi tanımıyor."